Is mijn huis geschikt? Veel gestelde vragen over zonnepanelen vindt u hier.

Is mijn huis altijd geschikt voor zonnestroom?

Wij geven u graag een gedegen advies waarin alle aspecten van uw unieke situatie zijn meegenomen. 

We kijken naar de stand van uw huis, hellingshoek van het dak en uw budget. Zonnepanelen leveren ook stroom bij indirect licht, als het bijvoorbeeld bewolkt is. Toch is het belangrijk dat er zoveel mogelijk zon op uw dak schijnt, om zoveel mogelijk elektriciteit op te wekken. Omliggende hoogbouw en hoge bomen kunnen veel licht wegvangen waardoor het rendement behoorlijk kan teruglopen. In de ideale situatie staat uw dak op het zuiden gericht en heeft het een hellingshoek van 36º. Kleine afwijkingen daarvan zijn geen enkel probleem. Een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van tussen de 20º en 60º levert ongeveer hetzelfde rendement.
Een plat dak is ook perfect, daarvoor hebben wij stellages waar de zonnepanelen op worden geklikt.

Hoe werkt een zonne-energiesysteem?

Zonnepanelen worden in een compleet systeem geleverd, bestaande uit een aantal zonnepanelen, een omvormer, bekabeling, bevestigingsmateriaal en een productiemeter.
Het systeem wordt aan het elektriciteitsnet gekoppeld.

De zonnepanelen maken elektriciteit. Deze stroom wordt door de omvormer gelijkgetrokken met het voltage dat normaal via het elektriciteitsnet het huis binnenkomt. Vervolgens wordt de stroom via de productiemeter op het elektriciteitsnet aangesloten. Produceert u meer elektriciteit dan u zelf gebruikt, dan wordt deze stroom afgegeven aan het elektriciteitsnet. Gebruikt u meer elektriciteit dan uw systeem levert (bijvoorbeeld 's nachts), dan wordt het tekort aangevuld met netstroom. De twee soorten stroom worden gewoon gemengd, dus er is nooit tekort!

Hoeveel panelen heeft u nodig om voldoende elektriciteit op te wekken?

Een gemiddeld gezin verbruikt ongeveer 3500 KW aan elektriciteit per jaar. Met de installatie van circa 12 zonnepanelen is het al mogelijk om deze gemiddelde jaarlijkse behoefte af te dekken.
Bespaar niet alleen op uw energie rekening, maar spaar ook het milieu!

Zonne-energie is een milieuvriendelijke energiebron. Iedere d.m.v. zonne-energie opgewekte kilowatt uur bespaart ongeveer 1 kilo aan CO2 in vergelijking met opwekking door conventionele (fossiele) bronnen. Daarnaast veroorzaakt zonne-energie (PV) geen geur of geluidsproblemen voor omwonenden.

Welke panelen zijn voor u het meest geschikt?

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Een paneel met een capaciteit van bijvoorbeeld 300 Wp levert meer op dan een paneel van 270 Wp.
Maar een paneel van 270 Wp is goedkoper in aanschaf. Voor elk dak bestaat een systeem, zoals bijvoorbeeld een opdaksysteem, panelen op platdak, oost-west opstelling en een indaksysteem.

Wat zijn de voordelen om zonnepanelen op uw dak te leggen?

  • Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke, duurzame investering.
  • De terugverdientijd is tegenwoordig kort.
  • De energiekosten gaan flink omlaag.
  • Het draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. 
  • Belangrijk voor de toekomst van onze kinderen dus!
  • Maar zeker ook aantrekkelijk voor uw huishoudboekje!

Neemt u gerust contact op voor een persoonlijk advies.

Ga naar boven