Een energiebespaarlening met 1,5% extra korting voor de inwoners van Overijssel.

Energiebespaarlening Overijssel

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.
Door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel is de Energiebespaarlening (vanaf 1 juni 2016) met een laag rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s in Overijssel. 

‘Subsidie’ zonnepanelen 2018

Er bestaan helaas geen ‘echte’ zonnepaneel subsidies meer. Dat lijkt in eerste instantie vervelend, maar er is een regeling die een stuk lucratiever kan uitpakken voor de particuliere gebruiker dan een normale subsidie. Deze regeling is sinds de jaargang 2013 van toepassing en biedt de particulier de mogelijkheid om de 21% BTW op de installatiekosten van de zonnepanelen in zijn geheel teruggevorderd te krijgen. De volle 21% BTW wordt teruggevorderd over de installatiekosten. 

Salderen gegarandeerd tot 2023

Mocht u zich afvragen of het een goed idee is om zonnepanelen aan te schaffen, neem dan de salderingsregeling mee in uw beslissing. Het is namelijk recentelijk besloten dat de salderingsregeling zal blijven bestaan tot en met 2023. Dat betekent dat u tot die tijd evenveel ontvangt voor de stroom die u te veel genereert als voor de stroom waar u voor zou betalen. Dit is inclusief transportkosten en belastingen. Het enige dat hiervoor nodig is: een energiemeter die achteruit draait.

Voordelen Energiebespaarlening

  • Boetevrij vervroegd aflossen
  • Lage rente
  • Geen afsluitkosten

 

Ga naar boven