Energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen laten installeren is de gemakkelijkste manier om zelf duurzame energie op te wekken. U hebt er bijna geen omkijken naar. De zonnepanelen worden in de meterkast aan het elektriciteitsnet gekoppeld, zodat de zonnestroom gewoon uit hetzelfde stopcontact komt als de 'grijze' elektriciteit van het energiebedrijf. U merkt daar dus niets van, behalve dat u een lagere energierekening krijgt.

Wat zijn zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit een aantal aaneengeschakelde zonnecellen. Als de laagjes in de zonnecellen door dag/zonlicht worden ingestraald, treedt het fotovoltaïsche effect op. Hierdoor wordt de zonne-energie omgezet in een elektrische stroom. Dit is altijd gelijkspanning. Zonnecellen werken zowel bij diffuus als bij direct zonlicht. Bij directe instraling op het paneel is de opbrengst het hoogst. 

 

Door middel van een omvormer ‘het hart van de installatie’ wordt de gelijkspanning van de panelen omgezet in 230V wisselspanning. Via de omvormer gaat de opgewekte stroom naar de verdeelkast zodat u de opgewekte stroom kan gebruiken. U heeft nu dus twee stroomvoorzieningen: het openbare lichtnet en uw zonnepanelen. 

Voordelen zonnepanelen:

  • Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke, duurzame investering.
  • De terugverdientijd is tegenwoordig kort.
  • De energiekosten gaan flink omlaag.
  • Het draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. 
  • Belangrijk voor de toekomst van onze kinderen dus!
  • Maar zeker ook aantrekkelijk voor uw huishoudboekje!

 

Plaatsen van indaksysteem en het eindresultaat:

 


 

 

 

 

Ga naar boven